#77: Trampen

Område: Follomarka
Moh.: 115 m
Steder i nærheten [ Kroer ]

Oppslagstavle

Speiderhytta på Trampen

Ingen åpningstider registrert for i dag.

Ingen nye meldinger.

  • Bestyrere/hytteverter: Gruppeleder Gustav Often
  • E-post: g-often94@hotmail.com
  • Servering
  • Egen hjemmeside

Oversiktskart - Trampen

Beskrivelse

Trampen speiderhytte ligger i Kroerløypa og er åpen for servering hver søndag i januar, februar og mars. Hytta tilhører 1. Ås speidergruppe og er reist på dugnad. Her serveres vafler, kaffe og solbærsaft til turfolket. Trampen blir også brukt av speidere til turer og aktiviteter hele året.

Navnet Trampen er "stjålet" fra et sted litt nærmere Kroerveien. Tidligere var Trampen en danseplatting hvor folk i bygda møttes til dans og spill. At navnevalget ikke var helt geografisk riktig falt enkelte tungt for brystet den gang speiderhytta fikk navn, men hadde ikke Ås-speiderne adoptert navnet til sin hytte hadde nok Trampen som navn forsvunnet fra området.

Det heter opprinnelig Kjetterud der Trampen ligger i dag. Det var en husmannsplass og ble mest sannsynlig en ødegård - en gård som ble lagt øde da Svartedauen herjet i Norge og Europa rundt 1350.

Ankomst

Bil: Kjør mot Kroer fra Ås sentrum, hold til høyre i krysset som går ned mot Kroer kirke, passer Kjetterudveien to ganger på høyre side, inn neste vei til høyre. Parkering på egen parkeringsplass på høyre side. Utstyr kan kjøres helt inn til hytta.Edit

Bilder

Løyper, ruter og turer tilknyttet Trampen