#29: Larsbraaten

Område: Østmarka
Moh.: 182 m
Steder i nærheten [ Kirkebygda Kølabonn Roligheta ]

Oppslagstavle

Larsbraaten

Ingen åpningstider registrert for i dag.

Vi åpner stua søndag den 21 oktober kl 12:00 til Før-juls-huset. Det er fylt med kunst og håndverk, persiske tepper og deilige skinnfeller og mye mye mer. Følg med på fb også, det er mye som skjer underveis

  • Bestyrere/hytteverter: Thove Oppegaard
  • E-post: thove@larsbraaten.no
  • Telefon: 92086949
  • Servering
  • Overnatting
  • Egen hjemmeside

Oversiktskart - Larsbraaten

Beskrivelse

Lars Svensen het en kall som bodde på en husmannsplass under gården Holt. Her døde han i 1839, 86 år gammel. Plassen kom til å hete Larsbraaten etter ham.

Larsbraaten er oppført i 1830, og ligger like vest for Tømmerbråten i Enebakk. Stedet var i bruk som plass frem til 1920 og fødde to til tre kuer. Siden ble stedet brukt som bolig for sveiserfolk, eller fjøsrøktere på Holt.

I 1996 åpnet dagens vertskap Galleri Larsbraaten med servering. I 2003 ble skiløypene ferdig og i 2005 ble sykkelløypene klare.

I dag fungerer Larsbraaten som markastue i tillegg til å ta imot selskaper hele året, gjerne med vilt på menyen. Det er også et sykkelverksted på plassen som er åpent fra mars til september.

Nisseturer og kanefart ordnes etter avtale med bestyrer.

Det er muligheter for overnatting på plassen. I 2004 ble det flyttet en gammel støl fra Valdres og er nå restaurert og har 4 sengeplasser.

Ankomst

Stua er et naturlig utgangspunkt til løyper i Østmarka. Den har beliggenhet midt i Enebakk og er en del av hovedløypa mellom Drivplassen og Streifinn. Hele det øvrige løypenettet i Østmarka har tilknytning. Det er 29 km fra Skullerudstua og 24 km fra Losby i preppede løyper.

Stua ligger langs RV120 og har store P-plasser.Edit

Bilder

Løyper, ruter og turer tilknyttet Larsbraaten