Høgkorsplassen

Åpningstider:

I dag, 19. april
Stengt
I morgen, 20. april
Stengt
søndag 21. april
Stengt
mandag 22. april
Stengt
tirsdag 23. april
Stengt
onsdag 24. april
Stengt
torsdag 25. april
Stengt

Bestyrere/hytteverter:

Cathrine Barlinn

E-post:

cathrinebarlinn@hotmail.com

Telefon:

99 70 80 60
Servering
Egen hjemmeside
Høgkorsplassen

Foto: Bettina Barlinn, 19.10.2023

Om Høgkorsplassen

Lørdag 23. mars er sjokoladequiz på Høgkorsplassen med morsomme premier.
Grillen er varm, og det blir pølsegrilling også, denne siste vinterlørdagen. Søndag er siste dag i denne vintersesongen.  

Høgkorsplassen ligger vakkert til på toppen av Kjølvegen, på kjølen mellom Hadeland og Toten med utsikt nordover og vestover. Skiløypene på Kjølvegen (Høgkorsvegen) passerer rett forbi.

Høgkorsplassen har vært husmannsplass under gårder i Helgedalen fra lang tid tilbake. Maria og Peder Høgkorset var husmenn og fikk kjøpt Høgkorsplassen i 1866. De utvidet til gardsbruk, og datteren Kari drev kafé hvor de solgte øl og kaffe m.m. til reisende mellom Kristiania og Toten.

Nåværende familie kjøpte plassen i 1923 og bruker den som hytte. Nå er låven restaurert, og her er det et stort, fint rom hvor skifolket kan kjøpe seg epletoddy, solbærsaft, kaffe,kaker, sjokolade og annet kaldt å drikke (sjekk åpningstidene).

Høgkorsplassen ble åpnet for publikum 1. februar 2014.

Det går flere løyper innom Høgkorsplassen - f.eks. fra utgangspunkter som Lygna, Bleiken og Einavoll, og det gir flere muligheter for rundturer i området. Se løype- og turbeskrivelsene.

Samarbeidspartnere