Oversiktskart - Aklangen

Beskrivelse

Aklangen er vann nummer syv i Akerselva-vassdraget, og mottar altså vann fra Ølja, Tverrsjøen, Skarvvann, Buvann, Pershusvann og til slutt Finntjern via en kort elvestubb. Her ble det fløtet, og både i elva og langsmed Aklangens bredder kan man finne mange minner fra den svunne tiden.

Aklangen har en utrolig lys og vennlig beliggenhet, mellom to lave åser - Prekestolen i sør og Aklangsbrenna i nord. Det kan være litt kronglete å ta seg langs vannet, i hvert fall hvis man ikke kommer hit med kano, og det er ikke mange gode teltplasser her. Fisket i Aklangen har alltid vært bra, og her er både stor ørret, røye og abbor. Men bunnforholdene og dybden varierer mye, så det er en fordel å kjenne vannet.

I øvre ende av vannet ligger det en liten brun tømmerkoie mellom trærne. Her holdt i flere år eneboeren Sverre Harving til, før den kjente nordmarksfotografen Bjørn Jacobsen fikk revet den falleferdige bua til Harving og satt opp koia vi nå ser. Nede ved oset mot Katnosa ligger det en annen koie, og den er det for tiden OFA som disponerer, så sørg for å ha fiskekortet i orden når du ferdes her inne!Edit

Bilder

Løyper, ruter og turer tilknyttet Aklangen