Vestmarksetra - Ringikastet - Jordbru

Rute nr: 1013
Område: Vestmarka
Lengde: 3.3 km

Oversiktskart

Beskrivelse

Denne ruten går hovedsakelig i lysløypetraseen mellom Franskleiv ved Vestmarksetra og Jordbru, en strekning som er svært populær blant skiløperne om vinteren, men den er også morsom å sykle når det er bart. Enkelte partier kan imidlertid bli litt gjørmete hvis det har vært mye regn, men ellers vil de fleste klare å holde seg på sykkelsetet hele veien.

Det første stykket går på vestsiden av Kattåsen, men rett etter at du har passert grinden (husk å lukke den etter deg – beitedyr!), svinger du til venstre, over en liten eng, og kommer da frem til asfaltveien. Her tar du til høyre, men et lite stykke nede i bakken skal du til venstre, inn på lysløypetraseen igjen. Hvis du hadde fortsatt rett frem, ville du kommet ned til Kattås (rute 1014).

Rett etter at du har kommet inn på lysløypa, går det en vei til høyre. Den går også til Kattås (rute 382), men du fortsetter rett frem, får Ramsåsen til venstre for deg, og er snart på Jordbru. Her ender ruten, men du kan fortsette videre mot Skui (rute 381) eller rute 387) eller Horni (rute 383). Alle disse rutene går gjennom et vakkert kulturlandskap.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km