Kalkverket - Botilrud

Rute nr: 1018
Lengde: 3.8 km
Rutetype: Offentlig vei

Oversiktskart

Beskrivelse

Denne sykkelruta starter i krysset ved Kalkverket. Steinbruddet her er ikke lenger i drift, men tidligere produserte det singel, pukk og malt kalkstein.

Ruta følger Åsaveien mot nordvest. På venstre side har du Burudåsen. Når du har syklet gjennom skjæringa, får du utsyn over den store Steinssletta. Her er det kornåkre på begge sider av veien. Du ser også Burudknatten.

Du sykler opp en bakke, rundt en låve. Så flater det litt ut, men fortsatt er det stigning. Du får gården Hesselberg på venstre side, en av gårdene som ligger finest til i hele Ringerike. Herfra ser du Steinsfjorden, og har også fin utsikt mot Steinsletta.

Herfra er det nesten bare å trille ned til rutas slutt. På toppen av bakken går det gang- og sykkelvei ned til undergangen ved E16 Ringvoll. Her ligger Ringvold frukthage, som skal være Norges største frukthage.

Du fortsetter ned gamleveien (Norderhovsbakken) forbi Ringerikes museum på høyre side og Norderhov kirke på venstre. Her er det flott utsikt sørover gjennom kulturlandskapet. Nederst i bakken tar du til venstre i Norderhovsveien, og så kommer du "i mål" ved utfartsparkeringen ved Botilrud.

Videre herfra kan du for eksempel sykle sørover til Selteveien på Steinssletta i rute 1017. Rute 1027 går også mot sør, over Bergerhaugen til Mo gård. Rute 1020 følger Norderhovsveien til Helgelandsmoen, med flere muligheter for å fortsette turen gjennom Holebygda.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
485 Holebygda rundt Botilrud Botilrud 29.9

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Kalkverket