Hammeren - Ullevålseter

Rute nr: 119
Område: Nordmarka syd
Lengde: 3.7 km

Oversiktskart

Beskrivelse

Til Hammeren kommer du med buss eller bil, om du da ikke sykler fra byen og inn gjennom Maridalen, f.eks. i rute 255 fra Låkeberget. Fra Hammeren går det skogsbilvei på begge sider av Skjærsjøelva. Vår rute går i Ullevålseterveien - på vestsiden (venstre side sett fra Hammeren). Rute 425 går på østsiden.

Du må være forberedt på en god del motbakker - mest i starten og på slutten. Høydeforskjellen er på ca 190 høydemeter. En knapp kilometer fra start passerer du Steinsrud. Her går Ankerveien til venstre, gjennom Skjervenmarka mot Sognsvann (rute 254).

Du fortsetter rett fram, og på vei oppover kan det være fint å ta seg en rast ved elva. I neste veidele tar rute 124 av til høyre, forbi Skjærsjødammen, langs Skjærsjøen mot Bjørnholt, med forbindelse videre til bl.a. Kikutstua.

Vår rute går mot venstre her, og nå gjenstår en knapp kilometer med motbakke, så er du framme på Ullevålseter. Før du er helt oppe, tar rute 116 av til venstre mot Sognsvann.

På Ullevålseter er det bare å velge og vrake blant flere alternativer videre, bl.a. mot Vestre Aurtjern (rute 123), som har forbindelse videre til Kobberhaughytta og Nordmarkskapellet, og mot Skjennungen og Tryvannstua (rute 120).Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
49 Fra Maridalen til Sørkedalen Brekke Sørkedalen skole 30.8
283 Fra vest til øst Sandvika Lillestrøm 58.6
62 Rundtur fra Maridalen Hammeren Hammeren 55.6
224 Til Kikut fra Maridalen Hammeren Hammeren 31.5

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Hammeren