Sørlitangen - Sagtomta

Rute nr: 197
Område: Nordmarka syd
Lengde: 4.3 km

Oversiktskart

Beskrivelse

Du starter på Sørlitangen, nærmere bestemt fra idrettsplassen ved Sørli skole. Når du har skolen rett bak deg, ser du en bom og ei bru som du skal passere. Rett etter brua svinger du til venstre, og tar også til venstre i neste kryss. Nå er du på en skogsbilvei som går sørover. Der veien slutter, tar du til venstre. Her går lysløypa går vinterstid.

Du kommer fram til en kraftlinje, og i krysset ved en stor mast tar du til høyre. Du ser over mot Vågedammen og Kruttverket på venstre side, og er straks framme i nok et kryss. Her svinger du mot venstre og fortsetter sørøstover langs kraftlinjen. Etter en stund er du i et veidele der du holder til venstre. Inn til høyre ligger den tidligere husmannsplassen Jensrud.

Fra dette krysset er det ikke lenge igjen før du passerer en bom, og er framme ved Sagtomta. Fra parkeringsplassen kan du fortsette opp til høyre - i retning Sinober (rute 468), Lillomarkskapellet og Sørskogen (rute 522) eller Skredderudtjern (rute 1042). Rute 469 går ned Stuaveien til Kjul.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
261 Langs Lillomarkas yttergrense Langsetløkka Langsetløkka 35.2

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Sørlitangen