Store Sandungen (Vestmarka) - Damvann

Område: Vestmarka
Lengde: 3.2 km

Oversiktskart

Beskrivelse

Fra Store Sandungen på 319 meter over havet, skal du opp i 397 meters høyde før det har gått 1,5 kilometer. Derfra er det småkupert og svak nedoverbakke resten av veien.

Sykkelruta starter i krysset nordøst i vannet, dvs. øverst i Lushattdalen. Du følger vannet til nordspissen, og i det veien tar av til venstre mot Solli (rute 245) og Asdøltjern (rute 247), holder du mot høyre, og tar fatt på bakkene nordover på vestsiden av Haveråsen.

Like før Øyevann når du veiens høyeste punkt. Store deler av veien er for øvrig litt gjengrodd, men det er jo flott å sykle på "gressmyk grus". Vinterstid går det skiløype her. Ca. 700 meter nord for vannet går det en kjerrevei opp til høyre, men du holder deg på grusveien en halv kilometer til. Nå skal du følge skiløypetraseen noen titalls meter for å komme frem til løypekrysset øst for Damvann.

Her slutter ruta, men det er muligheter for videre sykling ved å ta løypetraseen bratt opp til høyre. Da kan du benytte deg av trillesti og senere vei i retning Furuholmen (rute 240).Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
371 Langs Askers grenser Sandvika Sandvika 59.2
106 Rundtur fra Vestmarksetra Vestmarksetra Vestmarksetra 20.8