Grua - Mylla

Rute nr: 256
Område: Nordmarka nord
Lengde: 5.0 km
Rutetype: Offentlig vei

Oversiktskart

Beskrivelse

Grua stasjon er et fint utgangspunkt for turer i flere retninger. Denne sykkelruta går vestover – og leder inn til nettet av skogsbilveier i den nordlige delen av Nordmarka.

Det blir en god del stigning. Stasjonen ligger ca. 375 meter over havet, og du skal opp i rundt 500 meters høyde. Men veien er lett å sykle på, asfaltert som den er. For dette er offentlig vei med biltrafikk.

Fra stasjonen sykler du sørover - først på gang- og sykkelvegen, så gjennom jernbaneundergangen, og videre på Sagvegen. Dermed er du straks framme ved Myllavegen, der du tar til høyre, og sykler videre gjennom bebyggelsen. Veien er skiltet til Mylla.

Stigningen begynner like etter at du er kommet inn på Myllavegen. Ca. 800 meter fra start, tar rute 331 av til høyre, på Sveavegen. Denne sykkelruta går til Granavollen. Du fortsetter derimot rett fram.

Etter å ha "klatret" en god stund, får musklene hvile litt i behagelig nedoverbakke før Sliperiet. Her, ved det som en gang var Lunner tresliperi, er det satt opp både informasjonstavle og noen benker. Rute 371 går mot venstre, ned til Svartbekken, mens man på veien nordover kommer til Kalven (rute 746). Så gjenstår bare den siste bakken, før veien flater ut på strekningen langs Fløyta.

Vel framme ved Mylla dam har du to alternative veier videre - den ene går på sørsiden av vannet (rute 221), den andre på nordsiden (rute 187). Førstnevnte er best og kortest, sistnevnte har et parti med trillesti. Begge veier fører til Trantjern.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
168 Megatur fra nord Bleiken Spikkestad 173.2
118 Rundtur fra Grua Grua Grua 93.0
126 Til byen fra Grua Grua Brekke 54.6
274 Variert langtur fra nord til sør Grua Spikkestad 101.0

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Grua