Ås - Vassum

Rute nr: 358
Område: Follomarka
Lengde: 6.0 km
Rutetype: Offentlig vei

Oversiktskart

Beskrivelse

Fra Ås stasjon sykler du rett over til Moerveien, svinger til høyre og så straks opp til venstre, i Skoleveien. Nå har du Ås rådhus på høyre side. Du holder til høyre rett etter rådhuset og sykler på gang- og sykkelvei til ei bru som du krysser. Dermed er du inne på Drøbakveien (riksvei 152), som du følger på gang- og sykkelvei mot venstre.

Etter knapt 1,5 kilometer er du framme i Meierikrysset. Krysset har fått navn etter Meierimuseet, som ligger rett over veien. Her holdt meieriet til den tidligere Landbrukshøgskolen i Ås til. Det ble nedlagt i 1953, og bygningen er fredet.

Rute 369 fortsetter videre langs riksveien til Korsegården, men du tar til høyre her, opp Kirkeveien. Etter et lite stykke skifter veien navn til Kongeveien, som du kan følge i rute 374 til Nygårdskrysset. Men vår rute dreier til venstre her, inn i Syverudveien, og vel to kilometer fra start passerer du Ås kirke. Herfra er det grusvei.

Det går nedover, og litt motbakke blir det også - og du har nå Årungen på venstre side. Her ligger Årungen rostadion. Ved nordenden av vannet tar Sundbyveien til høyre (rute 372 mot Nygårdskrysset), men du fortsetter mot venstre og kommer fram til krysset like ved E6.

Her ved Vassum fortsetter rute 373 mot Nesset. Tar du til venstre, og straks til høyre igjen, inn under motorveibrua, kan du sykle videre i rute 548 gjennom vakkert kulturlandskap til Ottarsrud. Du kan også sykle i samme retning om du vil til Stubberudtjern og Tussekrysset (rute 637). Legger du turen sørover langs Årungen, kan du komme til Korsegården i rute 368.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
182 Langt, men lett Siggerud Siggerud 43.7
189 Rundt Årungen Ås Ås 13.9
190 Rundtur fra Ås Ås Ås 28.8

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Ås