Vannverksbommen - Lindeberget

Område: Vestmarka
Lengde: 3.0 km
09.08.2019 09:31: Denne ruta er lagt ned. Beskrivelsen er tilgjengelig fortsatt.

Oversiktskart

Beskrivelse

Denne sykkelruten ble besluttet fjernet fra kartet sommeren 2018.

Sykkelrute som bringer deg raskt opp i Vestmarka fra RV285. Det er en del oppoverbakker, men flere steder fra skogsbilveien er det flott utsikt mot Holsfjorden

Starten er ved bommen på østsiden av RV285. Det står "Asker og Bærum Vannverk" på bommen, og stedet har derfor fått navnet "Vannverksbommen". Det er greit å parkere der hvis man kommer med bil.

Etter 1,4 km tråkking opp bakkene fortsetter rute 397 og rute 410 mot Toverudsetra og videre mot henholdsvis Damvann og Store Sandungen. Men vår rute går til venstre i dette veidelet.

På et par steder langs veien er utsikten nordover meget bra, så ta gjerne et stopp hvis det har vært tungt oppover. Men nå flater det i alle fall ut, og i neste veikryss tar vi til venstre. Ved å velge veien til høyre, ender man opp på trillestien mellom Mikkelsbonn og Damvann.

Den aller siste biten opp til Lindeberget er meget bratt, og de færreste klarer å holde seg på sykkelen helt opp. Men det er ikke noe problem å trille sykkelen dette korte stykket.

Fra Lindeberget har du flere muligheter til å fortsette med syklingen. Nordover har du rute 400 over Bråtan mot Skoglund. Et annet alternativ er å sykle sydover på rute 398 til Mikkelsbonn, eller forbi Engersetra til Store Sandungen (rute 410). Du kan også komme deg til Svartvann (rute 411). Endelig kan du sykle mot Skoglund på rute rute 412.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Vannverksbommen