Oppsal - Sleppa

Rute nr: 472
Område: Østmarka
Lengde: 3.5 km

Oversiktskart

Beskrivelse

Denne sykkelruta starter på parkeringsplassen ved busstoppet Solbergliveien på Oppsal. Herfra sykler du inn på skogsbilveien – i svak stigning innover i Østmarka. Etter ca 1,2 kilometer tar rute 214 til venstre mot Haugerud.

Vår rute går til høyre her, og fortsetter forbi Rundtjern, der det er fint å raste. Du kommer så ned i Lutdalen, og nederst i en bratt bakke befinner du deg i et kryss der rute 156 tar til høyre mot Ulsrudvannet og Østmarksetra. Du svinger til venstre, og fortsetter på østsiden av idylliske Nøklevann.

Du sykler nå på Sarabråtveien, som ble anlagt i 1856 av konsul Thomas Heftye, som drev Sarabråten. Etter å ha forsert en solid motbakke (300 meter lang), er du framme på Sarabråten - et historisk interessant sted, som du finner informasjon om på skilt som er satt opp på tunet.

Konsul Heftye kjøpte dette stedet i 1856, og både en rekke celebre gjester og ”vanlige folk” fra Oslo-området besøkte Sarabråten. På slutten av 1800-tallet var dette det mest benyttede utfartsstedet for folk i byen.

Vi anbefaler en rast ved murene på Sarabråten, før turen går videre sørover - og ned til krysset ved Sleppa. Tar du til høyre her, kommer du videre langs Nøklevann og til Rustadsaga (rute 157). Rute 450 fører over til Mariholtet.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Oppsal