Sønstebygrenda - Eidstugua

Rute nr: 513
Lengde: 9.1 km

Oversiktskart

Beskrivelse

Sykkelruta starter helt sør i Sønstebygrenda. Fra den åpne plassen ved skiltstaken sykler vi rett vestover, inn i skogen, opp en bakke, og gjennom undergang på Gjøvikbanen.

Etter ca. 500 meter går det en veg mot høgre, men vi holder oss til grusvegen, og sykler forbi en bom, videre oppover. Når vegen flater ut, dukker det opp ei kraftlinje, og vi følger denne et stykke forbi Fiskedammen. Dette er et trivelig sted med ei lita hytte.

Etter litt mer stigning, når vi høgste punkt tre kilometer fra start. Nå har vi framfor oss fire kilometer i svak nedoverbakke, gjennom fint skogsterreng. Dette er Lomsdalsvegen. Deretter går det litt oppover igjen. På veg nordover ser vi mot Toten.

6,4 kilometer fra start kommer vi ned til et vegdele. Her går rute 497 til høgre mot Eina. Vi tar til venstre her, og sykler videre til neste kryss, der vi holder til høgre. Her står det skilt som viser hvor løypa til Glåmhaugen går vinterstid. Nok et kryss skal passeres, og også her følger vi vegen mot høgre. Før dette krysset, ser vi vatnet Skjelbreida.

Ganske snart kan vi trille ned en bakke, passere ei grind, og så krysse Valdresbanen. Vi sykler forbi et nedlagt sagbruk og tar så opp til høgre. Dermed er vi inne på bilvegen på Eidstugua. Her går rute 511 til venstre mot Trevatna og Trevatn stasjon, mens rute 496 går til høgre mot Raufoss.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
146 Rundt Kvitingen fra Åstjern Åstjern Åstjern 49.0

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Sønstebygrenda