Feiring - Byrudstua

Rute nr: 539
Lengde: 8.6 km
Rutetype: Offentlig vei

Oversiktskart

Beskrivelse

Sykkelruta starter i Feiring, i krysset mellom Feiringvegen og Kjerkelinna. Det kommer sykkelruter hit fra Stubberuddalen (rute 691) Melbyhøgda (rute 939), Almelihaugen ved Almelia (rute 540) og Bøhnshytta (rute 940).

Fra Feiring sykler du strake veien sørover langs Mjøsa. Det er delvis flatt, delvis svak stigning og litt nedoverbakke, men høydeforskjellen er bare ca. 30 meter. Like før du er framme, viser et skilt vei til Smaragdgruvene, som ligger på Byrud gård.

Vår rute ender i veikrysset ved Byrudstua. Her kan du fortsette rett fram på Feiringvegen (Fv 33) i retning Minnesund og Holt (rute 530). Rute 505 går opp lia på høyre side, til Tisjøen og Byfellavegen, med forbindelser videre på Minneåsen og til Hurdal. I samme retning går også rute 932 - og den ender ved Vesle Byua, der det er forbindelser videre nordover Feiringåsen.

Rute 506 går til høyre og så straks til venstre igjen, inn i Byrudstuvegen, og til Tømte. Dette er en lite trafikkert vei, som - i likhet med førstnevnte alternativ - kan velges dersom ferden skal gå videre til Eidsvoll.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
344 Langs Vorma og Mjøsa Årnes Gjøvik 103.1
279 Over Totenåsen fra Reinsvoll Reinsvoll Eidsvoll 81.4

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Feiring