Tranby - Enger

Rute nr: 544
Område: Vestmarka
Lengde: 11.0 km
Rutetype: Offentlig vei

Oversiktskart

Beskrivelse

Lett rute som bringer deg fra Tranby og nesten helt frem til Holsfjorden. Mesteparten av syklingen foregår på fylkesvei 285 (Fv285) på vestsiden av Vestmarka.

Du starter fra Tranby stadion og sykler oppover Joseph Kellers vei. Etter 500 meter tar du til venstre inn på Bratromveien. I enden av denne, det vil si ca. 300 meter senere, ser du litt av Lierdalen åpenbare seg i det du svinger til høyre inn på Hennumveien.

Hennumveien slynger seg gjennom et fint kulturlandskap. Underlaget er til å begynne med asfalt, men det går snart over til grus. Noen bakker må du regne med, og det er nedover frem til møtet med Fv285, som også heter Ringeriksveien. Ta til høyre her og følg veien ca. 7 km til du er fremme ved Enger og kan skue utover Holsfjorden.

Vær oppmerksom på at du snaut 2 km før Enger har mulighet til å ta en avstikker til fots opp Asdøljuvet. Det er skiltet dit fra veien.

Fra Enger har du to muligheter for videre sykling. Enten kan du fortsette nordover på Fv285 til Vannverksbommen (rute 545). Eller du kan sykle østover opp til Asdøltjern i Vestmarka (rute 409).Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
285 Helt vest i Marka Spikkestad Spikkestad 49.5

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Tranby