Jevnaker - Åsbygda skole

Rute nr: 577
Lengde: 4.7 km
Rutetype: Offentlig vei

Oversiktskart

Beskrivelse

Svenåvegen går fra Jevnaker sentrum og er kjent for mange som har kjørt bil opp til Tverrsjøstallen for å gå på ski. Det er i krysset Svenåvegen/Gamlevegen denne ruta starter. Det ligger ca. 300 meter opp fra bensinstasjonen på riksveien, og er kun en kilometer fra den tradisjonsrike industribedriften Hadeland Glassverk.

Følg så Gamlevegen vestover ut av bebyggelsen, og etter at du har møtt den første oppoverbakken, slutter du deg til Ringeriksveien som kommer opp fra Jevnaker sentrum. Snart flater terrenget snart ut, og du får en reise forbi skog og jordbruksland.

Når du kommer til skiltet inn mot Almegrenda, tar du til venstre. Her passerer du grensen mellom Oppland og Buskerud. Du har nå bare to kilometer igjen til Åsbygda skole, men det er en del oppover. Men klatringen blir etter hvert belønnet med nydelig utsikt vestover mot kulturlandskap og fjell fra denne koselige, lite trafikkerte veien, som bærer navnet Gamleveien.

Du møter så hovedveien, som nå har skiftet navn til Hadelandsveien, rett før du kommer til Åsbygda skole. Nå kan du fortsette mot Klekkenrute 575. Rett før du kommer til Åsbygda skole kunne du også tatt av til venstre opp grusveien til Mosjøen (rute 186).Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
349 Fra møte til Marka Klekken Klekken 50.2
358 Langtur rundt Oslomarka Grorud Sandvika 146.3

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Jevnaker