Rotnes - Søndre Dal

Rute nr: 592
Område: Nordmarka syd
Lengde: 7.7 km
Rutetype: Offentlig vei

Oversiktskart

Beskrivelse

Dette er en flott rute som tar deg gjennom deler av kulturlandskapet i Nittedal. Du vil hele tiden befinne deg mellom Romeriksåsene i øst og Nitelva i dalbunnen i vest.

Fra Rotnes nede ved Nitelva sykler du først et lite stykke opp Gamleveien, men tar så skarpt til høyre inn på Rauerskauveien. Den skal du følge sørøstover nesten helt frem til Nittedal kirke. Ca. 1,5 kilometer etter starten fra Rotnes får du en jevn stigning. Det er snaut hundre høydemeter du skal opp i løpet av 2,5 kilometer, men derfra er det kun noen småbakker du skal opp og ned.

Ved kirken har du en viss utsikt mot blant annet Røverkollen i Lillomarka. Du fortsetter ned bakken, og kan gjerne benytte gang- og sykkelstien på høyre side om du ønsker det. Nå er du på Solbergveien, og her tar du til venstre det lille stykket frem til veikrysset ved Søndre Dal.

Herfra er det flere valgmuligheter. Veien til venstre er starten på rute 591 til Ringnes, mens rute 588 mot Hvam går til høyre. Hvis du sykler tilbake snaut 200 meter, kan du fortsette rett frem til Slattumrute 594.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
321 Helvariert tur til Kikut Lillestrøm Kikutstua 44.0
299 Opp og ned Nittedalen Lillestrøm Lillestrøm 63.2
298 Raumerrunden Hvam Hvam 72.6