Jansløkka skole - Semsvannet

Område: Vestmarka
Lengde: 1.4 km
Rutetype: Offentlig vei

Oversiktskart

Beskrivelse

Semsvannet er et fint utgangspunkt for turer vest- og nordover i Vestmarka, men er også et attraktivt turmål i seg selv. Denne ruta, som i sin helhet går på asfalt, leder frem til vannet fra en annen innfallsport til Vestmarka, nemlig Jansløkka skole.

Fra skolen, som ligger i krysset Kirkeveien/Semsveien, sykler du nordvestover Semsveien. Stolte trær på begge sider av veien er med på å danne en allé. Like etter start passerer du innkjørselen til Skaugum gård, som du får på høyre hånd.

Den videre ferden går gjennom et kulturlandskap, der den siste kilometeren eller så av Grenaderløpet har sin trasé over jordene vest for veien. Dette skirennet går i februar. Rett nord troner Skaugumsåsen, et velkjent landemerke i dette området.

Ruta ender ved parkeringsplassen ved Sem Gjestegård. Derfra er det flere muligheter. Rute 242 går til Furuholmen, mens rute 244 går til Solli gård. Et annet alternativ er rute 243 til Store Sandungen, mens rute 388 går vestover til Heia i Lier. Du kan også velge å sykle til Asker (rute 615), men bruk i så fall litt tid på å nyte utsikten mot vannet først.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
303 Lett runde fra Asker til Semsvannet Asker Asker 6.6
342 Nord og sør for motorveien Asker Asker 19.0

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Jansløkka skole