Asker - Solli gård

Rute nr: 623
Område: Vestmarka
Lengde: 7.7 km
Rutetype: Offentlig vei

Oversiktskart

Beskrivelse

Utfartsparkeringen ved Solli gård er et av de mest populære startsteder for askerfolk som skal på tur i Vestmarka. Et alternativ til å benytte bil dit, er å sykle fra Asker sentrum.

Fra jernbanestasjonen i Asker sykler du først gjennom Strøket og ut på Semsveien. Når du har passert Asker skiklubbs idrettsanlegg på Føyka, tar du til venstre inn på Gamle Drammensvei. En halv kilometer senere svinger du til høyre, inn på Hogstadveien. Den følger du gjennom villa- og kulturlandskap, men tar til høyre når du kommer til Jøssongveien ved golfbanen.

Noen gårdsbruk passeres, og snart er du fremme ved Solliveien. Der tar du til venstre, og følger veien frem til Solli. Hvis du hadde tatt til høyre, ville du vært inne på rute 615 til Semsvannet.

Det er noe stigning til Solli. På veien frem passerer du blant annet Daleløkka og Olledalen skytesenter på ferden gjennom dette området, som heter Bergsmarka. Fra Solli er det en rekke sykkelmuligheter videre. Du kan komme til Store Sandungen (rute 245), Asdøltjern (rute 246), Kraft (rute 248) eller Heia (rute 257).Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Asker