Nesoddtangen - Alværn

Rute nr: 639
Område: Nesoddmarka
Lengde: 6.2 km
Rutetype: Offentlig vei

Oversiktskart

Beskrivelse

Nesoddtangen er et flott utgangspunkt for turer på sykkel. Her fra nordspissen av Nesoddlandet er det bare å velge og vrake blant en rekke veier som går gjennom variert landskap - på kryss og tvers. Fra Aker brygge er det bare ca. 25 minutter med båt hit.

Fra brygga følger du hovedveien i jevn stigning til rundkjøringen ved Granholt. Her fortsetter fylkesvei 156 rett fram (rute 878 til Berger). Denne veien går på østsiden av Nesodden, mens fylkesvei 157 går på vestsiden. Det er den du skal følge videre, og du tar derfor til høyre i dette krysset, inn på Vestveien.

Fram til nå har det vært moderat stigning. Men du har framfor deg to bakker med betydelig mer ”motgang”. Den første er den korteste. Etter ca. 500 meter flater det ut, du er nå kommet opp i Tangenåsen, og passerer kjøpesenter og offentlige bygg ved Tangen.

Så blir det ”klatring” igjen, nærmere bestemt i ca. 1,3 kilometer. Du skal opp fra rundt 85 til ca. 155 meter over havet. Det er bare en liten ”utflating” et kort, lite stykke ved Flaskebekktjernet.

Men du får god ”belønning” når du når toppen. Her ved Varden er det nemlig et utsiktspunkt med strålende utsikt mot Oslofjorden, Bærum og Asker – og helt til Norefjell. På motsatt side av veien ser du restene av luftvernbatteriet som tyskerne bygde for å forsvare Fornebu og Oslo mot luftangrep.

Herfra går det lett unna når turen fortsetter videre sørover. Riktig nok må du forsere et par mindre bakker på veien forbi Sunnaas sykehus, men snart går det nedover.

Straks er du framme ved Alværn. Her går det en vei til høyre - ned til Oslofjorden. I området ved Alværn brygge er det fint å ta seg et bad. I sommerhalvåret er det båtforbindelse herfra til øyperlen Steilene. Dette regnes som et av de fineste friområdene i den indre delen av Oslofjorden. En tur til Steilene kan med andre ord være en spennende avstikker. Vær forberedt på at det er bratt når du skal opp igjen...

Vår rute ender litt etter dette krysset - ved parkeringsplassen, like ved Alværn ungdomsskole. Det er for øvrig gang- og sykkelvei på hele ruta. På venstre side av fylkesveien går Toveien opp til To gård og videre til Berger (rute 876). Rute 877 går sørover på hovedveien - til Fjellstrand.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
325 Nesodden rundt Nesoddtangen Nesoddtangen 41.3
385 Til Hellviktangen og To gård Nesoddtangen Nesoddtangen 16.5

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Nesoddtangen