Fagerstrand - Fjellstrand

Rute nr: 640
Område: Nesoddmarka
Lengde: 7.9 km
Rutetype: Offentlig vei

Oversiktskart

Beskrivelse

Sykkelruta starter i krysset Myklerudveien/Lillerudveien på Fagerstrand. Herfra sykler du nordover gjennom bebyggelsen på fylkesvei 157 (Lillerudveien). I starten er det gang- og sykkelvei. Litt etter at du har passert Gaupemyrdammen, kommer du til et kryss der veien til høyre går til Gjøfjell og Myklerud.

Men du holder deg til hovedveien, og noen hundre meter senere går det en avstikker ned til Søndre Spro brygge. Avkjørselen til Nordre Spro brygge følger litt etter at Bråtadammen er passert.

En behagelig nedoverbakke kommer godt med, for nå venter denne rutas tøffeste utfordring. Du har framfor deg ca. 1,4 kilometer med bratt stigning, kun med et lite avbrekk før toppen. Det er vel 100 høydemeter opp (til ca. 130 moh.). Nederst i bakken ligger avkjørselen til Svestad brygge.

Nå er det stort sett nedoverbakke på resten av ruta, bortsett fra litt ”motgang” helt på slutten. Du passerer veien som går til Nordstrand brygge og Dalbo brygge (fra Dalatjern). Snart er du framme på Fjellstrand, og får spektakulær utsikt utover Oslofjorden.

Om du vil helt ned til fjorden, kan du ta turen ned bakkene til Fjellstrand brygge. Ellers går rute 877 videre nordover på fylkesveien – til Alværn. Fjellveien går til høyre, opp til Fjell (rute 644). Derfra kan du sykle over til østsiden av Nesodden, og du kan sykle sørover – midt inne på Nesoddlandet. Dette kan være en alternativ vei tilbake til Fagerstrand.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
334 Fra kyst til kyst på Nesodden Fagerstrand Fagerstrand 24.5
325 Nesodden rundt Nesoddtangen Nesoddtangen 41.3

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Fagerstrand