Filtvet - Røstad - Svartvannsbekken

Oversiktskart

Beskrivelse

Når du skal sykle nordover fra Filtvet, kan det være nærliggende å velge fylkesvei 281, som er asfaltert og lett å sykle på (rute 665). Ruta du nå har framfor deg, er en alternativ trasé – på skogsbilvei og traktorvei gjennom Hurummarka. Det er en rute som går langt utenfor allfarvei. Du får se områder som du kanskje kjenner fra vinterens turer på ski.

Ruta starter i Filtvet sentrum – i krysset mellom fylkesveien og Nordstrandsveien (som går ned til brygga). Herfra sykler du vestover på fylkesveien (Filtvetveien). Første del av ruta går til Filtvet skole. Du tråkker opp bakkene forbi Filtvet kapell (raskest å sykle rett fram på høyre side av kapellet), og like etter skolen, tar du inn til høyre (skiltet Hurum mølle).

Rundt 900 meter senere er det slutt på asfalten. Her deler veien seg, og du sykler til høyre. Etter bare et par hundre meter skal du så til venstre. Du kommer fram mot låven på Røstad, og holder til høyre. Her er det bom og løypeskilt.

Du har nå framfor deg en fin strekning på på skogsbilvei. Veien går i jevn stigning med enkelte flate partier. Du sykler gjennom skog, men det er ikke tett skog helt inntil veien – så det er i stor grad et åpent landskap du har rundt deg.

Knappe 5 kilometer fra start ender vår rute. Du befinner deg nå i det som vinterstid er løypekrysset ved Svartvannsbekken. Nå kan ferden fortsette nordover på skogsbilveien - i rute 837 til Plankebru og Hesthagadammen. Eller du kan ta til venstre, og følge rute 836 til Nøklemyr og Røskestadvannet.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
332 På to hjul i Hurummarka Filtvet Filtvet 24.9

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Filtvet