Holmsbu - Hurum mølle

Rute nr: 672
Område: Hurummarka
Lengde: 7.0 km
Rutetype: Offentlig vei

Oversiktskart

Beskrivelse

Sykkelruta starter på torget i Holmsbu sentrum, helt nede ved båthavna. I løpet av de neste 7 kilometerne skal du opp til vel 150 meters høyde. Stigningen er fordelt på hovedsakelig tre strekninger. Det er en rute som for det aller meste går gjennom frodig kulturlandskap.

Du starter med å sykle opp den ca. 700 meter lange Holmsbubakken – til Holmsbu kirke og Holm gård. Veien som går til høyre, kan følges til bl.a. Tofte (rute 673). Vår rute går mot venstre her, og etter en liten nedoverbakke, sykler du langs et ganske flatt jorde, før det igjen blir ”motgang”.

Straks veien flater ut, er du framme i krysset ved Lilltvet. Her kommer du inn på fylkesvei 281. Tar du til høyre her, kan du også komme til Tofte – eller tilbake til utgangspunktet om du tar til høyre i første kryss etter dette, dvs. ved Kana.

Men du skal til venstre her ved Lilltvet. Nå tar du fatt på siste parti med stigning – det går svakt oppover gjennom kulturlandskap og en liten strekning i skog. Resten av ruta går i småkupert og lett terreng. Nede til høyre ser du Rødbyvannet. På venstre side har du Trevardeåsen.

Ruta ender ved Hurum mølle – i krysset mellom fylkesveien, Mølleveien og Sundbyveien. Tar du til høyre her, kommer du inn i Hurummarka - til Røskestadvannet (rute 671), der det går vei videre til bl.a. Filtvet.

Fortsetter du rett fram, er du på vei mot rundkjøringen på Klokkarstua (rute 670). Skal du til sentrum på Klokkarstua, eller til Verket, er det raskest å ta inn Mølleveien.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
326 Hurumlandet rundt Sætre Sætre 51.2

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Holmsbu