Grua - Roa

Rute nr: 719
Område: Nordmarka nord
Lengde: 5.2 km
Rutetype: Offentlig vei

Oversiktskart

Beskrivelse

Gamlevegen fra Grua er nå nesten ikke i bruk, og det er den som starter denne sykkelruta - fra Grua stasjon, for å være presis. Du triller utfor i behagelige nedoverbakker til landskapet nordover og østover åpner seg og flater ut. Her er det stille og fredelig selv om nye Rv 4 går like ved - men snart dukker den dessuten inn i fjellet.

Etter en lang slette, Hovlandsmyra, kommer du til et vegkryss. Du har nå fått drøyt fire kilometer på sykkelsetet. Her møter du rute 330, som går mellom Roa (til venstre) og Søre Oppdalen og Nordre Oppdalen (til høyre på Håkenstadlinna). Her går også rute 741 til Brovoll utfartsparkering. Vår rute er sammenfallende med disse rutene frem til Roa, og du svinger derfor til venstre i krysset. Rett etterpå sykler du over Rv 4 på bro, og så avslutter du med å sykle opp Roalinna til Roa togstasjon.

Herfra kan du sykle videre inn i Nordmarkarute 582 til Kalvsjø, eller du kan ta deg opp til Kalvenrute 745. Du kan også sykle nordover mot Hadeland ved å velge rute 742 til Nordre Oppdalen. Rute 982 går til en "nabostasjon" på Gjøvikbanen, nemlig Lunner.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
350 Det beste fra Hadeland Grua Grua 68.5
348 Langs Gjøvikbanen til Hadeland Kjelsås Roa 55.8
358 Langtur rundt Oslomarka Grorud Sandvika 146.3
351 Nordvest i Romeriksåsene Roa Roa 33.0

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Grua