Ringsby - Kampå sag

Rute nr: 782
Område: Eidsvoll - Nes
Lengde: 8.0 km
Rutetype: Offentlig vei

Oversiktskart

Beskrivelse

Sykkelruta starter i krysset på Ringsby - der Ringsbyvegen og Eggumvegen møtes. Det er sistnevnte vei du skal sykle på, og aller først sykler du innover langs den idylliske Kampåa. Etter vel en halv kilometer tar Jellumvegen av på høyre side, men du holder deg til Eggumvegen, og sykler opp en bakke.

Nå får du et bedre overblikk over kulturlandskapet som omgir deg på størstedelen av denne ruta. Det er et frodig og fint landskap du sykler i, og sykkelvennlig er det også. Heretter er det knapt en eneste bakke å bryne seg på.

Fram til Mobekk er det grusvei (2013). Her tar du til høyre, inn på Ålandsvegen. Litt senere krysser du Kampåa, og herfra sykler du ganske tett innpå skogkanten. Du er med andre ord i grenseland mellom åker og eng på den ene siden, og starten på veldige skogsområder på høyre.

Rett før Kårstad går Ellingsjøvegen inn til høyre. Her er det mulig å ta seg en kort avstikker inn til Ellingsjøen, der det er fine bademuligheter.

Men vår rute fortsetter rett fram, og snart kommer du inn i et område med skog. Igjen krysser du Kampåa, og er dermed straks framme ved Kampå sag. Her kan du enten fortsette rett fram til Rolstad og Eidsvollvegen (rute 783) eller ta til høyre, innover langs Kampåa til Nes skianlegg, Vika og Utsjøen (rute 784).Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
484 Til skogs fra Skogbygda Ingeborgrud Ingeborgrud 36.8