Ihlangsvangen - Djupdalsvangen

Oversiktskart

Beskrivelse

Denne sykkelruta starter på Ihlangsvangen, et populært utfartssted vinterstid. Men også utenom skisesongen er det fint å oppleve dette turområdet nordøst i Nes kommune - i grenseland mot Nord-Odal.

Det kommer sykkelruter hit fra Ingeborgrud via Fallet (rute 786) og via Fyrivangen (rute 787). Fra parkeringsplassen går vår rute rett innover på skogsbilveien.

Det er svak stigning i starten - og også litt senere. Men ellers går ruta i lett terreng gjennom Migerdalen. Rundt 2,5 kilometer fra start svinger veien opp til høyre. Her tar du til venstre, og følger skiløypetraseen i rundt 400 meter. Halvparten av denne strekningen går over Hvitmåsamyra, og her kan det være litt bløtt. Men går du litt utenom traseen, bør det være kurant å komme seg tørrskodd forbi.

Vel inne på skogsbilvei igjen holder du til høyre, og nå gjenstår bare siste etappe fram til krysset på Djupdalsvangen. Du har syklet gjennom skog fram til nå, men her er det mer åpent.

Tar du til høyre, opp dalen, kommer du snart til Utsjøens østside. Rute 791 går fram til nordenden av vannet. Tar du til venstre, og så til høyre igjen, krysser du snart demningen, og kan fortsette til Jønsjøen (rute 535). Begge ruter byr på fine rastemuligheter ved Utsjøen. Sykler du til venstre i krysset, men lar være å ta til høyre mot demningen, er du på vei mot Vika og Kampå sag i rute 784.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
484 Til skogs fra Skogbygda Ingeborgrud Ingeborgrud 36.8

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Ihlangsvangen