Lena - Sillongen

Rute nr: 822
Område: Totenåsen
Lengde: 7.1 km
Rutetype: Offentlig vei

Oversiktskart

Beskrivelse

Rute i jevnt stigende lende med fin utsikt over Østre Toten når du kommer litt opp i høyden. De første 1,6 km av ruta går på gang- og sykkelvei.

Ruta starter fra Lena sentrum, og følger Lenagata (Fv 244) nordover frem til rundkjøringen, der blant annet Toten folkehøgskole ligger. Herfra skal du videre nordover på Slettavegen, som du sykler på til og gjennom boligområdet Sletta.

Når du tråkker deg oppover bakkene, er det på gode sommerdager store muligheter for at insektene holder følge med deg. Veien går tett inntil åker og eng, men selv med hissige blodsugere rundt deg, er det verdt å stoppe opp for betrakte utsikten mot Lena og resten av Østre Toten.

Rett etter at du har krysset kommunegrensen og syklet inn i Vestre Toten, skal du forlate Slettavegen ved å svinge til venstre, inn på Sillongenvegen. Den skal du følge helt frem til Sillongen, der ruta ender. Men før du kommer dit, passerer du Stenberg gård, der det både er kafé og friluftsmuseum (Toten museum). Her vises det eksempler på hvordan forholdene på Toten var på 1800-tallet.

Vel fremme på Sillongen bør du vurdere en dukkert, for her er det virkelig flott å bade. Etterpå kan du vurdere hvor du vil sykle videre. Du kan velge mellom rute 823 til Reinsvoll eller rute 824 til RaufossEdit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
378 By og land Gjøvik Gjøvik 66.0
379 Gjennom brede bygder Eina Eina 49.2
377 I vakkert Toten-landskap Raufoss Raufoss 36.8

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Lena