Gardermoen - Liekrysset

Rute nr: 863
Lengde: 9.2 km
Rutetype: Offentlig vei

Oversiktskart

Beskrivelse

De fleste som tar toget til Gardermoen, skal ut på flytur. Men du kan også dra på fine sykkelturer herfra. Mulighetene er mange her på den store Romerikssletta!

Markadatabasens sykkelruter starter i Hotellvegen, rett ved Radisson BLU-hotellet. Kommer du med toget til Oslo Lufthavn, tar du sykkelen opp en av trappene fra sørenden av perrongen. Da er det bare noen meter bort til Hotellvegen. En alternativ vei ut av flyplassområdet, starter mellom kontrolltårnet og korttidsparkeringen. Sykler du rett sørover derfra, på en separat gang- og sykkelvei, kommer du straks til sykkelskilt som viser vei videre.

Men tilbake til startpunktet i Hotellvegen. Du følger den fram til Edvard Griegs veg, og tar vil venstre. Edvard Griegs veg skal du følge til du nærmer deg E16. Her holder du igjen til venstre. Etter bare ca. 250 meter tar du 90 grader til høyre, og dermed er du straks ute på Gardermovegen. Her tar du til venstre.

Ved Mjæleberg svinger Gardermovegen mot høyre i retning Jessheim (rute 864). I dette krysset fortsetter du rett fram.

Det er gang- og sykkelvei fra rutas start og fram til rundkjøringen ved Hovinmoen, ca. 6,5 kilometer fra start. Her tar du til venstre, inn på Vilbergvegen. På venstre side har du Vilbergmoen, med bl.a. flere store terminalbygg. Etter hvert kommer du inn på Lievegen. Dermed er du straks framme i Liekrysset.

Rett nord for bensinstasjonen ser du en bauta. Den er satt opp til minne om skysskaren som kjørte statsmannen Georg Sverdrup til Eidsvoll-forsamlingen i 1814. På bautaen står det: "Minne om Georg Sverdrups skysskar 16. febr. 1814" - og "Husk at Gud er attåt". Ifølge historien ba skysskaren Sverdrup innstendig om aldri å gi sin stemme til at Norge skulle overgis til Sverige. Skysskarens ord til Sverdrup var "Hva du siger eller gjør, så husk for alting paa, at Gud er attåt».

Liekrysset er et viktig knutepunkt for den som sykler i disse traktene. Herfra kan du fortsette videre østover på Romerikssletta - til Hauerseter og Nordkisa (rute 860). Du kan også ta til venstre mot Mogreina og Dal (rute 861) - eller velge motsatt retning, med Jessheim som mål (rute 865).

Vil du ta runden rundt flyplassen, kan du ta til venstre der Lievegen starter, dvs. inn i Blikkvegen (rute 862 til Moreppen og videre derfra).Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Gardermoen