Greverud - Sofiemyr - Fløysbonn

Rute nr: 891
Område: Sørmarka
Lengde: 2.8 km
Rutetype: Offentlig vei

Oversiktskart

Beskrivelse

Sykkelruta går nordover fra Østre Greverud, der Oppegård golfklubb holder til. Den starter ved låven, like ved Grevestua. Veien heter Kongeveien - for her gikk en gang den Den Fredrikshaldske Kongevei. Bortsett fra de siste 300 meterne av ruta, går den i sin helhet langs denne veien - og er også en del av Nasjonal sykkelrute nr. 7.

Du sykler først nordover på turveien langs golfbanene. Etter en halv kilometer kommer du inn på en strekning der det kan forekomme biltrafikk - dog i svært liten grad. 1,2 kilometer fra start får du en mer trafikkert vei på venstre side. Den krysser du på ei bru, og fortsetter nordover på gang- og sykkelvei.

Etter å ha syklet gjennom Fløysbonn industriområde, er du framme på Sofiemyr. Her er det et kryss der Fløisbonnveien går inn til høyre. På venstre side har du Sofiemyr stadion.

Kongeveien fortsetter rett fram, og i den retningen kan du følge rute 892 mot Øvre Prinsdal og Hauketo, mens rute 890 går ned til Kolbotn. Men vår rute tar til høyre, og ender 300 meter senere, i krysset vest for Fløysbonn.

Dette er et knutepunkt med flere muligheter for sykling videre. Du har to alternativer dersom du vil tilbake til stedet du kom fra - rute 362 og rute 881. I begge tilfeller begynner du med å sykle rett fram. Det gjør du også dersom du vil innover i Sørmarka - til Kloppa (rute 353).Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Greverud