Bøhnshytta - Langtjennet - Skomakartjennet

Lengde: 4.0 km

Oversiktskart

Beskrivelse

Utgangspunktet for denne sykkelruta er krysset ved Bøhnshytta. Kommer du opp hit i rute 940 fra Feiring eller rute 941 fra Almelihaugen ved Almelia, fortsetter du rett fram (ikke i retning Feiring jernverk).

Du sykler oppover på skogsbilveg, og ja – det går oppover, nærmere bestemt i knappe 1,5 kilometer. På toppen av bakken ligger Sandvikenhytta litt inne i skogen på venstre side. Vegen flater ut, og snart er du framme ved det idylliske Langtjennet. På den 1,3 kilometer lange strekningen langs vannet er det flere steder hvor det er fint å raste.

Du passerer en bom, det går litt oppover igjen, og du kommer fram til et vegdele. Her ender vår rute. Du befinner deg nå rett sør for enden av Skomakartjennet. Du ser ikke vannet på grunn av skogen, men du kommer tettere på dersom du tar til høyre. Vil du fortsette i den retningen, kan du velge mellom rute 946 til Dalen, rute 945 til Holmtjennet og Vangen - og rute 944, som går forbi Atthaldsdammen og tilbake til rutas startpunkt ved Bøhnshytta. Tar du til venstre i krysset her, kan du fortsette inn til Bergersetra, videre forbi Bjønnhaugen, gjennom Skeifjella og ned til Fjellhaug (rute 949).Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
482 Med utsikt mot Mjøsa Feiring Feiring 42.2
466 Nordfeiringsrunden Feiring Feiring 24.4
467 Seks vann på Feiringåsen Feiring Feiring 23.7
470 Vest og øst for Skreifjella Skreia Skreia 57.0

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Bøhnshytta