Romeriksåsene på tvers

Turen går tvers over Romeriksåsene – først i retning øst, og så tilbake igjen – i retning sør. Da har du vært både på Harestua og i Hakadal på vestsiden – og på Sjonken i øst. På det høyeste er du 480 meter over havet.

Du starter fra Harestua stasjon, og sykler først nordover. Så legges kursen østover, og du kommer etter hvert over til Råsjøen. Nå er du midt i hjertet av Romeriksåsene. Men du skal videre østover, og fortsetter nå helt til Sjonken, via Steinbekkhytta.

Fra østsiden av åsene skal du så vestover igjen. Nå går veien mer i sørlig retning, første etappe går til Hakkim, før du så svinger til venstre ved Damsortungen, og lar sykkel og terreng spille hovedrollen på ”trilletur” ned til Hakadal. Da er du igjen tilbake ved Gjøvikbanen, som du også startet fra – riktig nok noen stasjoner lengre nord.

Terrenget varierer en del på turen – det er mye småkupert og lett terreng, og den lange nedoverbakken på slutten er allerede nevnt. To oppoverbakker bør nevnes: de første seks-sju kilometerne fra start, og oppstigningen på trillesti gjennom Gruvelia, før Engelstadvangen.

God tur!Edit

Slik reiser du til og fra Harestua

Nr Navn Fra Til Lengde i km
253 Harestua - Råsjøkrysset Harestua Råsjøkrysset 2.6
226 Råsjøkrysset - Råsjøstua Råsjøkrysset Råsjøstua 6.9
230 Sjonken - Steinbekkhytta - Råsjøstua Råsjøstua Sjonken 7.6
231 Sjonken - Hakkim Sjonken Hakkim 6.7
263 Åskastet - Hakkim Hakkim Åskastet 3.8
232 Hakadal - Åskastet Åskastet Hakadal 4.3