Trimtur fra Hakadal

En eneste lang oppoverbakke på ni kilometer. OK, vi overdriver litt, for det flater jo noe ut etter de første fem-seks kilometerne, men så stiger det jammen igjen. Fra ca. 150 moh. i Hakadal skal du opp i knapt 530 meters høyde nord for Hakkim. Vi kan trygt kalle det trimtur.

Du starter ved Hakadal stasjon, og legger kursen mot øst og nord. Herfra skal du nå ”klatre” opp i Romeriksåsene, opp den bratte lia fra Hakadal. Når du har passert 460 meters høyde, er du over første kneiken, og kan sykle i mer småkupert terreng innover mot Hakkim. Her venter ca. 60 høydemeter til i løpet av den neste kilometeren, men så er det småkupert og nedoverbakke fram til Råsjøen.

Heretter blir det langt færre utfordringer for musklene, for veien følger nå Råsjøens bredd (436 moh.) vestover, før det riktig nok stiger litt igjen, opp til nesten 480 meters høyde. Herfra er det bare ren avslapning ned til Råsjøkrysset.

Her tar du til venstre, og sykler ned til jernbanestasjonen på Harestua. Herfra kan du eventuelt ta toget tilbake til Hakadal.

God tur!Edit

Slik reiser du til og fra Hakadal

Nr Navn Fra Til Lengde i km
232 Hakadal - Åskastet Hakadal Åskastet 4.3
263 Åskastet - Hakkim Åskastet Hakkim 3.8
227 Hakkim - Elsjøane - Råsjøstua Hakkim Råsjøstua 4.7
226 Råsjøkrysset - Råsjøstua Råsjøstua Råsjøkrysset 6.9
253 Harestua - Råsjøkrysset Råsjøkrysset Harestua 2.6