Vi kunne valgt enkleste vei – fra Vestmarksetra til Store Sandungen og tilbake. På nesten flat asfaltvei. Men i stedet blir det både bakker og topper og trillesti og grus. Du får både Semsvannet og Damvann ”på kjøpet”.

Vi starter fra parkeringsplassen nedenfor Vestmarksetra, ved Franskleiv, og sykler den lille kilometeren bort til krysset nord for Furuholmen. Her svinger vi ned til venstre, vi passerer Furuholmen og Gupu – og 150 høydemeter lavere er vi framme ved Semsvannet. Vi følger Semsvannets sørlige bredd, og helt i vest tar vi så fatt på lia opp mot Tveitersetra. Vi anbefaler en rast på dette flotte utsiktspunktet.

Vi er oppe i 370 meters høyde når vi begynner ”nedtrillingen” mot Store Sandungen, Vestmarkas største vann (319 moh.). I krysset i nordøst kunne vi nå tatt til høyre, og kommet direkte tilbake til Vestmarksetra. Men i stedet drar vi videre nordover, på vestsiden av Haveråsen, til skogsbilveien slutter rett øst for Damvann. Vi er nesten oppe i 400 meters høyde før vi kommer fram hit.

Herfra går det trillesti i skiløypetraseen mot øst – denne leder oss til skogsbilveien forbi Jongsmyr og ned til ”hovedveien” mot Vestmarksetra. Nå har du 2,6 kilometer på lett asfaltvei framfor deg, og du er dermed tilbake der du startet.

God tur!Edit

Nr Navn Fra Til Lengde i km
237 Vestmarksetra - Furuholmen Vestmarksetra Furuholmen 1.1
242 Semsvannet - Furuholmen Furuholmen Semsvannet 4.9
243 Semsvannet - Store Sandungen (Vestmarka) Semsvannet Store Sandungen (Vestmarka) 5.7
241 Store Sandungen (Vestmarka) - Damvann Store Sandungen (Vestmarka) Damvann 3.2
240 Furuholmen - Damvann Damvann Furuholmen 4.6
237 Vestmarksetra - Furuholmen Furuholmen Vestmarksetra 1.1