Fra hjørnet i sørvest og helt nord i Vestmarka. Det er en lang og fin tur du har framfor deg, en tur gjennom variert og spennende landskap, langs vann og elver, på grus, trillesti og asfalt.

Starten går fra kjøpesenteret på Liertoppen, ved E18. Du ender ved E16 på Skoglund. Første etappe går opp til Kraft, og så skal du i retning nordøst. Noen bakker og et par korte trillestier senere er du nesten framme ved Solli gård. Her tar du til venstre før krysset nedenfor gården.

Nå legges kursen nordover, forbi Myggheim til Adsøltjern. Et betydelig større vann venter lengre øst – Store Sandungen er nemlig Vestmarkas største vann, beliggende 319 meter over havet. Nå bærer det videre østover i lett terreng – og på asfalt – nesten til Vestmarksetra. Men 500 meter før, skal du til venstre, og nordover – nå på grusvei. Det stiger jevnt og trutt oppover Grønlandsveien, og Grønland er turens høyeste punkt – 420 meter over havet.

Om du ikke ønsker å få med deg Grønland, er det mulig å ta til høyre i krysset like nedenfor, og fortsette videre på Grønlandsveien i retning Svartvann. I så fall kan du trekke to kilometer ifra på totallengden som er oppgitt for denne turen.

Grønland eller ikke Grønland – til Svartvann kommer du uansett, etter noen hundre meter på trillesti. Nå venter bare litt til med oppoverbakke, og så er det en eneste lang utforkjøring ned til Skoglund.

God tur!Edit

Slik reiser du til og fra Gjellebekk

Nr Navn Fra Til Lengde i km
249 Gjellebekk - Kraft Gjellebekk Kraft 3.4
248 Kraft - Solli gård Kraft Solli gård 5.0
246 Solli gård - Asdøltjern Solli gård Asdøltjern 3.6
247 Asdøltjern - Store Sandungen (Vestmarka) Asdøltjern Store Sandungen (Vestmarka) 4.0
239 Furuholmen - Store Sandungen (Vestmarka) Store Sandungen (Vestmarka) Furuholmen 3.4
238 Furuholmen - Grønland Furuholmen Grønland 4.9
403 Svartvann - Grønland Grønland Svartvann 2.3
235 Skoglund - Svartvann Svartvann Skoglund 4.0