Vi starter helt sør i Bærumsmarka. Og vi skal langt nord. Det blir heftige oppoverbakker, deilige utforkjøringer, idylliske vann og mye vakkert å se.

Øverland er startstedet. Dette er en sentral innfallsport til denne delen av Oslomarka. Vi skal først i jevn stigning inn til Nygård. Så starter en av de tøffeste oppstigningene i Marka – i hvert fall i Bærumsmarka. En trillesti med 170 høydemeter stigning på 2,3 kilometer – det merkes.

Men vel oppe, venter kanskje en matbit og noe å drikke på Brunkollen. Og det venter i hvert fall fine nedoverbakker mot Østernvann, med panoramautsikt på vei ned skogsbilveien.

Vi skal ikke helt ned til vannet, men ta av til venstre i krysset like før – og legge kursen oppover Abborvannsveien. Nå er det jevn stigning i nærmere to og en halv kilometer, før veien flater ut ved Abborvann.

Snart dukker Triungsvann opp. Vi er nå inne i et stort våtmarksområde med et rikt fugleliv. Vannet har også en fin ørretbestand. I disse traktene er det nok av steder som egner seg godt både for rast og bad. Her kan man virkelig koble av fra travelt hverdagsliv. Her er det fint å være.

Første del av tilbaketuren går på samme vei - ned til Abborvannsbekken. Nå skal vi derimot ikke sykle ned mot Østernvann, men krysse bekken, og fortsette ned bakkene til Årnes. Dermed er vi nede i Sørkedalen, og fortsetter på asfaltert vei forbi Bogstad badeplass og fram til Peder Ankers plass.

Her tar vi til høyre, inn i Ankerveien og sykler bort til Fossum. Vi holder oss til denne tradisjonsrike veien, sykler videre til Sagstua - og så avslutter vi turen der vi startet, ved Øverland.

God tur!Edit

Slik reiser du til og fra Øverland

Nr Navn Fra Til Lengde i km
207 Øverland - Sagstua Øverland Sagstua 1.3
452 Sagstua - Nygård Sagstua Nygård 2.5
62 Nygård - Brunkollen Nygård Brunkollen 2.3
222 Østernvann - Brunkollen Brunkollen Østernvann 4.2
208 Østernvann - Abborvannsbekken Østernvann Abborvannsbekken 1.6
453 Abborvannsbekken - Triungsvann Abborvannsbekken Triungsvann 3.5
453 Abborvannsbekken - Triungsvann Triungsvann Abborvannsbekken 3.5
209 Årnes - Abborvannsbekken Abborvannsbekken Årnes 3.4
464 Årnes - Bogstad badeplass Årnes Bogstad badeplass 2.6
467 Bogstad badeplass - Fossum Bogstad badeplass Fossum 3.0
63 Sagstua - Fossum Fossum Sagstua 3.9
207 Øverland - Sagstua Sagstua Øverland 1.3