Nordover fra Skullerud

Tur nr: 137
Område: Østmarka
Lengde: 10.5 km
Gradering: Lett

Skullerudstua er et populært utgangspunkt for turer i Østmarka. I dag skal vi følge lysløypa nordover herfra – til Mariholtet og Ellingsrud.

Dette er en tur som passer godt både for liten og stor, for her venter ingen ”skumle” bakker. Riktig nok settes muskulaturen på en viss prøve i åsen mellom Nøklevann og Mariholtet, men ikke mer enn at det burde være godt overkommelig for alle.

Vi skal først bort til Skraperudtjern og derfra til Nøklevann via Øgårdssletta. Vi følger skogsbilveien nordover langs Nøklevann og kommer etter hvert fram til Sleppa. Det er her den før omtalte utfordringen kommer. Nå skal vi ta til høyre, opp noen bakker – før det igjen går nedover, i slak nedkjøring til Mariholtet. Vi har dermed også beveget oss mer innover i Østmarka, og befinner oss nå ved Nord-Elvåga.

Mariholtet har mat og drikke til skifolk på tur. Herfra skal vi nå nordover, til Østmarkas nordlige grense ved Ellingsrud. Strekningen dit går delvis langs Nord-Elvåga, og i like lett terreng som løypa langs Nøklevann.

God tur!Edit

Slik reiser du til og fra Skullerudstua

Nr Navn Fra Til Prepp Lengde i km
159 Lysløypa Skullerudstua - Øgården Skullerudstua Øgården 02.01.2022 2.4
681 Lysløypa Øgården - Sleppa Øgården Sleppa 02.01.2022 2.2
682 Lysløypa Sleppa - Mariholtet Sleppa Mariholtet 02.01.2022 1.8
422 Lysløypa Ellingsrud - Mariholtet Mariholtet Ellingsrud 02.01.2022 4.1