Linkenrunden

Linkenrunden er en av de populære rundturene i området nordvest for Lygnasæter. Terrenget er variert og fint, og på deler av turen har du nydelig utsikt over store områder.

Utgangspunktet er skiparkeringa rett ved Lygnasæter Hotell. Vi følger løypa i tunnel under riksvegen og videre forbi barneskileikområdet. Dette er tilrettelagt for de aller yngste ungene - et populært sted for småbarnsfamilier.

Vi tar til venstre før vi kommer inn i løypenettet på Lygna skisenter. Vel oppe på myrene etter Svarttjern dreier løypa sørvestover inntil den møter Hengedyvegen, som følges i slake stigninger, med Hengedytjernet på venstre side og Hengedysætra oppe i bakken på høgre side.

Vi tar til høgre i første løypekryss etter skisenteret, og rett fram i det neste. Her ser vi masta på Linken rett foran oss. Nå skal vi opp en bakke til løypas høgeste punkt, til platået mellom Linken og Høgkorset, og undervegs har vi fin utsikt. Vi anbefaler en tur opp til masta for å nyte utsikten og medbrakt niste.

Vi kjører ned fra Linken på Linkenvegen eller skogsløypa (alt etter hvilken trasé som er preparert). Når vi kommer ned, svinger vi til venstre på Kjølvegen (Høgkorsvegen), og følger løypa gjennom i variert, åpent skogsterreng fram til Blokkhus. På denne strekningen er det mange flotte utsiktsplasser.

Fra parkeringsplassen på Blokkhus følger vi løypa i småkupert terreng til krysset ved Hengedyhaugen, og videre tilbake til Lygna.

Hvert år, første søndag i mars, blir familieturrennet "Linkenrunden" arrangert i denne runden.

God tur!Edit

Slik reiser du til og fra Lygna

Nr Navn Fra Til Prepp Lengde i km
1224 Lygna - Hengedykrysset Lygna Hengedyhaugen 02.01.2022 3.8
489 Hengedykrysset - Linken - Vatningsbakken Hengedyhaugen Vatningsbakken 02.01.2022 3.4
483 Blokkhus - Vatningsbakken Vatningsbakken Blokkhus 02.01.2022 2.9
482 Hengedykrysset - Blokkhus Blokkhus Hengedyhaugen 02.01.2022 2.1
1224 Lygna - Hengedykrysset Hengedyhaugen Lygna 02.01.2022 3.8