Lushaugen rundt fra Lygna

Tur nr: 148
Område: Hadelandsåsene
Lengde: 25.1 km
Gradering: Medium

Det er en runde på vel to mil - vi skal rundt Lushaugen, sør for Lygna. Det blir både asfalt, grusveg og trillesti. Og et par fine steder hvor vi kan bade!

Turen starter ut fra Lygna, og vi sykler første etappe i skiløypetraseen ned til Badstuvegen. Fra Lygnasæter Hotell sykler vi først bort til parkeringsplassen der skiløypene starter. Vi holder til venstre, forbi en bom, og følger skilting videre.

Vi tar til venstre i Badstuvegen. Første badeplass er i Sveravatnet (sørsida) - andre er i Ognilla, ca. fem kilometer lengre øst.

Vi har nå passert Malsjøen, og befinner oss ved Risbakken. Vi fortsetter i lett terreng fram til Tommelsjøen. Her er det to store fellessætre med masse dyr på beite. Den ene heter Tommelsjøholen, den andre Tommelsjøen. Begge har moderne mjølkeannlegg - og tankbil henter mjølka.

Etter å ha syklet mot sør og øst, er vi nå på veg nordvestover. En liten trillestrekning venter, og på slutten av denne en bratt bakke opp til grasbevokst skogsveg. Etter en kilometer kan vi skimte Tuvsætra. Her var det en gang ei stor sætergrend med fin utsikt. Bebyggelsen på sætra står fortsatt.

I svak stigning kommer vi opp til Bustevollen. Det går traktorveg vestover mot Lushaughytta. Så går det raskt nedover på grusvegen til Rv 180 og asfalten igjen. Vi følger riksvegen opp til Lygna og Lygnasæter, der det er mat og drikke å få kjøpt.

God tur!Edit

Slik reiser du til og fra Lygna

Nr Navn Fra Til Lengde i km
898 Lygna - Lygnalia - Badstuvegen Lygna Badstuvegen 3.7
304 Badstuvegen (Skjerva) - Svera Badstuvegen Svera 5.0
307 Svera - Risbakken Svera Risbakken 4.4
305 Lygna - Bustevollen - Risbakken Risbakken Lygna 12.0