Østover fra Ullvildsdalen

Dette er en kjempefin tur på tvers av Hadelandsåsen. Det er liten høydeforskjell - men småkupert. Kommer du med bil, kan du parkere ved bommen på Lynnebakken eller i Ullvildsdalen.

Vi sykler østover, og kommer forbi den vakre Sagvollen med sin lange historie. Vi skal videre i mer sørøstlig retning, og fortsetter i mye åpent terreng og fin ungskog. Innimellom blinker det i små tjern og store myrer.

Det går lett nedover mot Øyangen og Jeppedalen. Ved dammen kommer vi inn i Akershus fylke, og setter kursen mot nordvest. Etter tre kilometer er vi inne i Oppland igjen.

Vi er på skogsbilvegene til Mathiesen Eidsvold Værk, som vi sykler ned til Øvre Lisæterveg. Denne er flat og fin vestover. Nå er vi innom Akershus fylke igjen.

Det går oppover på en trillesti med en bratt kneik. Nå befinner vi oss i Oppland fylke og Gran Almenning. Lett terreng vestover til Risbakken.

Vegen går i svak stigning og krysser snart en blåmerket sti. Denne gamle stien/vegen krysser et juv 100 meter oppe. Dette er "Storfyllinga" som ble bygget med håndredskap og trillebår. Snart er vi framme ved den vakre Malsjøen. Lett terreng videre til Svera og sørover til Ullvildsdalen.

God tur!Edit

Slik reiser du til og fra Ullvildsdalen

Nr Navn Fra Til Lengde i km
311 Ullvildsdalen - Sagvollen Ullvildsdalen Sagvollen 4.0
841 Sagvollen - Høvra Sagvollen Høvra 6.6
318 Øyangen - Høvra Høvra Øyangen 13.5
319 Øyangen - Tommelsjøen - Risbakken Øyangen Risbakken 21.0
307 Svera - Risbakken Risbakken Svera 4.4
308 Svera - Ullvildsdalen Svera Ullvildsdalen 4.0