Østmarka rundt i sør

Vi skal runde den sørlige delen av Østmarka – fra Streifinn i øst, via Ytre Enebakk og til Fjell i vest. Det blir sykling på skogsbilvei og trillesti, og på to riksveier.

Vi starter ved Streifinn. Først skal vi litt innover i området, og så dreies krusen rett sørover. Ved Kølabonn krysser vi Flyktningeruta, og snart er vi framme i frodig jordbruksland – nærmere bestemt Ekebergdalen og Kirkebygda, kommunesenteret i Enebakk.

Nå skal vi mot sørvest, og sykler på skogsbilvei til Roligheta. Herfra går det trillesti til Larsbraaten. Men vi holder stø kurs, og kommer etter hvert inn på Solbergveien, som leder oss ned til riksvei 120. Denne følger vi til Tangen bru i Ytre Enebakk.

Nå befinner vi oss aller lengst mot sør i Østmarka. Herfra skal vi videre mot nordvest. Vi holder oss langs riksvei 155 til vi har passert tettbebyggelsen og er framme ved nordenden av Vågvann. Dermed er det slutt på asfalten, og vi fortsetter på skogsbilvei til Durud. Veien går videre langs Bindingsvann, og etter litt trillesti er vi inne på grusvei igjen – og dermed straks framme på Fjell.

God tur!Edit

Slik reiser du til og fra Streifinn

Nr Navn Fra Til Lengde i km
282 Streifinn - Finland Streifinn Finland 3.7
817 Finland - Festningsdalen Finland Festningsdalen 2.8
818 Festningsdalen - Kirkebygda Festningsdalen Kirkebygda 4.3
285 Ytre Enebakk - Roligheta - Kirkebygda Kirkebygda Ytre Enebakk 8.4
286 Ytre Enebakk - Durud Ytre Enebakk Durud 5.3
287 Durud - Fjell Durud Fjell 5.2