Sørover fra Skårer

Tur nr: 154
Område: Østmarka
Lengde: 11.6 km
Gradering: Lett

Du er på historisk grunn! For innover langs Losby-vassdraget har det vært sagbruksdrift helt tilbake til 1500-tallet. Du skal følge deler av dette vassdraget sørover.

Første del av turen går langs Losbyelva, fram til Mønevann. Det er nesten flatt hele veien fra Skårer (du starter ved Sørlihavna).

Etter ca. fire kilometer får du øye på golfbanene i Losby, og etter hvert som landskapet åpner seg, vil du se at de dekker store områder her inne. Losby er et sted med lange tradisjoner tilbake til den tiden da det var skogsdrift her.

Losby gods tilbakelegges og du er framme ved Mønevann. Dette er et populært turmål, med fin badeplass. Nå skal du svinge av fra veien som går videre sørover. Du skal til høyre, og de neste 1,5 kilometerne skal du 90 høydemeter opp.

Veien går litt mer i vestlig retning nå, du passerer Drettvann før du igjen setter kursen sørover. Det er litt stigning i enkelte partier, og du er oppe i ca 300 meters høyde når du er framme ved Bjønnebete.

Og skulle himmelens sluser komme til å åpne seg før du snur, så går det an å søke tilflukt i en gapahuk litt videre innover (til venstre).

God tur!Edit

Slik reiser du til og fra Sørlihavna

Nr Navn Fra Til Lengde i km
278 Sørlihavna - Losby (Kirkerudveien) Sørlihavna Losby 4.4
216 Losby - Bjønnebete Losby Bjønnebete 7.2