Rundt Årungen

Tur nr: 189
Område: Follomarka
Lengde: 13.9 km
Gradering: Lett

Dette er en liten rundtur til Årungen, det største vannet i Follomarka. Fra Ås peiler vi oss inn på vannets nordlige ende, og så returnerer vi etter å ha syklet sørover langs Årungens vestre bredd.

Vi starter ved Ås stasjon, og sykler vestover langs Drøbakveien. Men etter bare 1,5 kilometer forlater vi denne veien, og tar til høyre i Meierikrysset. Her holdt meieriet til den tidligere Landbrukshøgskolen i Ås til. Det ble nedlagt i 1953, og bygningen er fredet. Nå er det museum her.

Etter litt motbakke, tar vi til venstre, forbi Ås kirke. Herfra er det grusvei, og gjennom småkupert terreng nærmer vi oss Årungen. Ved Vassum, helt i nord, er det lett å ta seg helt ned til vannet og se Årungen i hele sin lengde.

Nå legger vi kursen sørover, og sykler strake veien på asfalt til Vollebekkrysset. Vi har god utsikt mot vannet, og en fin rasteplass innbyr til et stopp.

Tar vi opp bakken til høyre fra krysset, er vi straks ved Korsegården. Men siden vårt mål er Ås, tar vi til venstre her, og følger sykkelveirute 7 forbi Universitetet i Ås og tilbake til stasjonen.

God tur!

(PS! - turens lengde er regnet ut automatisk, så hvis du ikke sykler innom Korsegården, må du trekke fra ca en kilometer)Edit

Slik reiser du til og fra Ås

Nr Navn Fra Til Lengde i km
358 Ås - Vassum Ås Vassum 6.0
368 Korsegården - Vassum Vassum Korsegården 5.1
369 Ås - Korsegården Korsegården Ås 2.8