Finlandsrunden

Tur nr: 207
Område: Østmarka
Lengde: 7.2 km
Gradering: Lett

Finlandsrunden er en populær rundtur fra Streifinn på Flateby. Den går i lett terreng i området sør for Streifinn. En gapahuk står klar som et hyggelig rastested på turen.

Turen starter fra parkeringsplassen ved Streifinn. Vi går rett fram til Østre Morttjern, ut på tjernet, og tar straks av til venstre mot Breimåsan. Vi går rett sørover - til første løypekryss ved Skillebekk.

Her skal vi holde til høyre mot Isbergdalen, og er dermed i gang med annen etappe. Fram til Skillebekk har vi gått i flatt terreng, men nå blir det først småkupert, og deretter stigning oppover mot Revetorget og Finland. I krysset på Finlandstoppen holder vi til høyre, og nå kan vi nyte fine nedoverbakker fram til neste kryss.

Nå nærmer vi oss gapahuken, og tar til venstre. Etter ca 600 meter er vi nede ved Bikkjetjern. Etter en rast ved gapahuken, snur vi, og går samme løype tilbake til toppen på veien.

Men nå går vi rett fram og følger løypa i slak utfor nedover Vestre Skallbergdalsveien til sørenden av Gjeddevann. I veidelet her følger vi løypa til høyre fram til ca 30 meter før bommen ved Østre Morttjern. Her tar vi av til venstre, passerer over Østre Morttjern, og avslutter siste etappe på parkeringsplassen der vi startet.

God tur!Edit

Slik reiser du til og fra Streifinn

Nr Navn Fra Til Prepp Lengde i km
643 Streifinn - Skillebekk Streifinn Skillebekk 16.03.2021 2.0
644 Skillebekk - Finland Skillebekk Finland 29.12.2021 1.6
580 Streifinn - Vestre Skallbergdalen - Finland Finland Streifinn 25.12.2019 3.6