Lillomarka er ikke så stor, men det er likevel mulig å få seg en langtur i denne delen av Oslomarka. Denne turen er på rundt 3,2 mil. Vi starter og avslutter turen i ”lavlandet”, ved Langsetløkka, og underveis skal vi helt mot øst og nord, og til topps.

Det er naturlig nok litt stigning til å begynne med, for vi må først opp i ”marsjhøyde”. Det er snakk om 100 høydemeter før vi etter 2,5 kilometer er oppe på Solemskogen. Herfra sykler vi i lett terreng østover forbi Setertjern og fram til nordenden av Breisjøen.

Men vi skal enda litt mer opp – og nå har vi knapt to kilometer med stigning framfor oss – til Lilloseter, der det ser servering. Fra Lilloseter og innover er terrenget ganske flatt – bare mindre stigning i noen korte partier.

Fram til Sinober varierer ”underlaget” mellom grusvei og sti. Vi passerer Kjulstjern (fint å bade) og Sørskogen (servering). Vel framme på Sinober får vi nok en mulighet til å kjøpe mat og drikke. Nå befinner vi oss rundt 400 meter over havet, på toppen av Lillomarka.

Så blir det skikkelig ”utforkjøring” – i 2,5 kilometer ned Svenskedalen (nærmere 200 høydemeter). Her settes kursen sørover, vi følger skogsbilvei og en bit av skiløypa, og passerer Bjønndalen på vei til Skytta. Herfra går turen på Gamle Bergensvei forbi Romstjern til Steinbruvann – begge steder er det fint å bade.

Siste etappe går i vestlig retning, via Breisjøen og tilbake samme vei som vi startet – til Solemskogen og til slutt ned bakkene til Langsetløkka igjen.

God tur!Edit

Slik reiser du til og fra Langsetløkka

Nr Navn Fra Til Lengde i km
426 Langsetløkka - Solemskogen Langsetløkka Solemskogen 2.5
150 Solemskogen - Breisjøen Solemskogen Breisjøen 4.3
160 Breisjøen - Lilloseter Breisjøen Lilloseter 1.8
341 Lilloseter - Sørskogen Lilloseter Sørskogen 2.1
523 Sørskogen - Sinober Sørskogen Sinober 2.1
468 Sagtomta - Sinober Sinober Sagtomta 2.8
178 Skytta - Skredderudtjern Skredderudtjern Skytta 3.0
179 Steinbruvann - Skytta Skytta Steinbruvann 2.2
161 Steinbruvann - Breisjøen Steinbruvann Breisjøen 2.0
150 Solemskogen - Breisjøen Breisjøen Solemskogen 4.3
426 Langsetløkka - Solemskogen Solemskogen Langsetløkka 2.5