Bratt opp i starten og bratt ned på slutten – men for det meste lett terreng. To stuer langs veien. Det er stikkordene for denne rundturen i Lillomarka.

Årvoll er utgangspunktet, nærmere bestemt ved parkeringsplassen øverst i Årvollveien, like ved Isdammen. Det er rundt 80 høydemeter å forsere i løpet av den første drøye kilometeren. Men etter at du har tatt til høyre, og dermed lagt kursen mot nordøst, er det ikke lenge for du virkelig kan puste ut – i behagelige nedoverbakker.

Du følger veien videre – delvis i litt stigning – til nordenden av Breisjøen. Så venter knappe to kilometer med motbakker opp Bispedalen. ”Bonusen” her oppe er fin utsikt og et besøk på Lilloseter, dersom du har lagt turen til åpningstiden, da.

Resten av turen er lett. Først går det unna ned Bispedalen igjen, og så holder du til høyre – og er på vei vestover i lett terreng mot Solemskogen. Nå venter en drøy kilometer på asfalt, ned til Linderudkollen, nok et populært serveringssted i Lillomarka.

Herfra går turen rett sørover – strake veien ned til Årvoll igjen. Du kommer ned ved parkeringsplassen på Stig, vest på Årvoll, ved foten av Grefsenkleiva.

God tur!Edit

Slik reiser du til og fra Årvoll

Nr Navn Fra Til Lengde i km
158 Årvoll - Breisjøen Årvoll Breisjøen 4.9
160 Breisjøen - Lilloseter Breisjøen Lilloseter 1.8
160 Breisjøen - Lilloseter Lilloseter Breisjøen 1.8
150 Solemskogen - Breisjøen Breisjøen Solemskogen 4.3
413 Solemskogen - Linderudkollen Solemskogen Linderudkollen 1.2
427 Årvoll - Linderudkollen Linderudkollen Årvoll 2.4