Østover fra Kikut

Askeren og Trehørningen gård

Foto: Kjersti von Krogh , 13.09.2010

Turinformasjon

Lengde:

24,7 km

Område:

Nordmarka syd

Beskrivelse

Området øst for Kikut er fint for sykling. Her er det lett terreng å sykle i, og veiene går delvis i skog, delvis langs store og små vann. Dette er en rundtur med Kikutstua som utgangspunkt.

Kikutstua ligger ved et av de større vannene i Marka, Bjørnsjøen. Herfra sykler du først østover, og får Fortjern på venstre side. Veien er kort videre til Helgeren, og da har du allerede passert Myrtjern, som ligger nede på høyre side.

Fra sørenden av Helgeren kan man se store deler av vannet. Her treffer man gjerne også på folk som har med seg kano eller kajakk. Det er jo kort avstand mellom vannene her, så det er populært å dra på padletur fra Bjørnsjøen via Fortjern til Helgeren. Og gjerne videre mot øst og nord også - og tilbake til Kikut via Hakkloa.

Turen går videre østover forbi Lille Gørja og til Store Gørja. Her ligger Gørjahytta, en kjent og mye besøkt koie vinterstid. Kommer du tilbake hit på den tiden av året, kan du bare glede deg til knallgode vafler! De er viden kjent.

Nå legges kursen nordover, og da det blir skogstur for en stund. Etter litt oppoverbakke, og så nedoverbakke igjen, får du Langvann på høyre side og Askeren på venstre. Du tar inn ved Trehørningen gård og sykler nordover med Trehørningen på venstre side.

Måsjøen får du både på venstre og høyre siden av veien, og nå er du på stø kurs vestover. Etter et parti med stigning kan du nyte fin utsikt sørover Hakkloa, et vann du får stifte nærmere bekjentskap med ganske snart. Først sykler du ned til Store Sandungen, og setter kursen mot sør.

Ved utløpet av dette vannet er det et fint sted å raste. Ferden videre går langs Hakkloa, og også her er det flere fine steder hvor det er fint å ta seg en pause. Gode bademuligheter er det også. Nå er det bare et kort stykke tilbake til Kikutstua.

God tur!

Se ruter turen består av

Navn Fra Til Lengde
Trehørningen - Kikutstua Kikutstua Trehørningen gård 11 km
Trehørningen - Hakkloa gård Trehørningen gård Hakkloa gård 9,3 km
Hakkloa gård - Kikutstua Hakkloa gård Kikutstua 4,4 km

Trehørningen - Kikutstua

Fra

Kikutstua

Til

Trehørningen gård

Lengde

11 km

Gå til rute

Trehørningen - Hakkloa gård

Fra

Trehørningen gård

Til

Hakkloa gård

Lengde

9,3 km

Gå til rute

Hakkloa gård - Kikutstua

Fra

Hakkloa gård

Til

Kikutstua

Lengde

4,4 km

Gå til rute

Samarbeidspartnere