Badetur fra Spikkestad

Tur nr: 231
Område: Kjekstadmarka
Lengde: 13.9 km
Gradering: Lett

Dette er en tur som går på variert underlag i den sørlige delen av Kjekstadmarka. Her får du anledning til å sykle på både offentlig, asfaltert vei, skogsbilvei, og bred sti. Et lite stykke må du nok også trille sykkelen. Turen, som både starter og slutter ved jernbanestasjonen Spikkestad, går blant annet innom et vann med fine bade- og rastemuligheter.

Fra stasjonen sykler du først nordover til Gamle Drammensvei, der du tar til venstre. Den følger du frem til veien Gullaugkleiva, som du når rett etter at du har passert kommunegrensen mellom Røyken og Lier. Nå går det oppover Skapertjernveien mot parkeringsplassen noen hundre meter sørøst for Skapertjern. Her passerer du bommen og sykler skogsbilveien frem til sørsiden av vannet. En rast her er å anbefale. Her finnes det flere fine steder å slå seg ned, og bademulighetene er store hvis temperaturen er tilfredsstillende.

Ferden videre går på østsiden av vannet. Veien må karakteriseres som kjerrevei, for den er noe steinete. Likevel er den grei å sykle for de fleste. Ved nordenden av vannet går traseen på en bred sti, som senere munner ut i en trillesti. Men heldigvis er det lagt ut planker på de våteste partiene, som gjør det enkelt å komme seg frem.

Snart møter du skogsbilveien som kommer nordfra. Nå venter det oppoverbakker i en snau kilometer, men det blir en desto lengre utforkjøring ned til veikrysset sør for Heggsjø. Her svinger du til høyre (og må kanskje trille sykkelen et lite stykke etter ca. 300 meter) og kommer deg greit videre nedover og sørover, etter hvert på fin skogsbilvei. Du passerer vest for ROS-hytta, og ta deg gjerne en tur opp til den. Det er riktignok kun servering der i skisesongen.

Siste etappe går gjennom kulturlandskapet ved Kjos, og snart er du fremme ved turens utgangspunkt, Spikkestad.

God tur!Edit

Slik reiser du til og fra Spikkestad

Nr Navn Fra Til Lengde i km
444 Spikkestad - Skapertjern Spikkestad Skapertjern 2.2
445 Skapertjern - Heggsjø Skapertjern Heggsjø 5.4
251 Spikkestad - Heggsjø Heggsjø Spikkestad 6.3