Fra Bogstadvannet til Skansebakken, og tilbake igjen – gjennom frodig kulturlandskap. Men ikke samme vei. Det fins nemlig alternativer til hovedveien når du skal ut på sykkeltur i vakre Sørkedalen.

Utgangspunktet er parkeringsplassen ved Bogstad badeplass, på østsiden av Bogstadvannet. Første del av turen går på Sørkedalsveien, hovedveien gjennom dalen. Du sykler nordover forbi Bogstad gård, som ligger flott til ned mot vannet. Så krysser du Sørkedalselva og passerer Årnes, et populært utgangspunkt for turer innover i Bærumsmarka.

Turen fortsetter langs store jorder, gjennom åpent og frodig landskap. Snart får du Sørkedalen skole på høyre side. Nå er du framme ved Sørkedalen landhandel, et stoppested både for turfolk og de som bor her i dalen.

Nå går veien vestover, og du kommer fram til Sørkedalsbussens siste stopp – Skansebakken. Vinterstid er dette et av de virkelig ”tettbefolkede” startstedene for folk som skal på tur innover i Marka. Herfra er det som regel godt skiføre fra tidlig til sent i sesongen.

Ved Skansebakken slutter hovedveien gjennom Sørkedalen, og nå vender du nesen tilbake mot Bogstadvannet igjen. Det blir samme vei tilbake til Sørkedalen skole, men så forlater du Sørkedalsveien og tar til venstre. Turen videre sørover går på Zinoberveien, lenger øst i dalen.

Denne veien er mer kupert enn Sørkedalsveien, og deler av den er ikke asfaltert. Bli ikke overrasket om du møter en hest eller to på denne strekningen (eller for så vidt hvor som helst ellers på turen). Det er mange gårder som driver med hest i Sørkedalen.

Litt før Bogstad gård kommer du inn på Sørkedalsveien igjen, og da er du snart tilbake ved Bogstad badeplass.

God tur!Edit

Slik reiser du til og fra Bogstad badeplass

Nr Navn Fra Til Lengde i km
464 Årnes - Bogstad badeplass Bogstad badeplass Årnes 2.6
463 Årnes - Sørkedalen skole (Sørkedalsveien) Årnes Sørkedalen skole 3.7
466 Sørkedalen skole - Skansebakken Sørkedalen skole Skansebakken 1.6
466 Sørkedalen skole - Skansebakken Skansebakken Sørkedalen skole 1.6
465 Bogstad badeplass - Sørkedalen skole (Zinoberveien) Sørkedalen skole Bogstad badeplass 6.8