Nordover fra Sandbakken

Dette er en tur som går som et åttetall gjennom området mellom Sandbakken og Øgården. Her er det en flott blanding av velpreparerte tospors løyper - og løyper som enten er kjørt med scooter eller kanskje ikke preparert i det hele tatt.

Første etappe går fra parkeringsplassen nedenfor Sandbakken - nordover forbi Askevann. Løypa ble opprinnelig kalt "Pensjonist-løypa" fordi den hadde så "myk" profil. Dette er en løype som ikke prepareres like ofte som de andre løypene her i området. Men se ikke bort fra at noen har gått den opp for oss!

Etter hver kommer vi inn på løypa fra Grønmo, og den kjøres med stor preppemaskin. Vi følger den løypa på siste biten inn til Smørhullet, og setter så kursen nordover myrene til Petersbråten.

Her "kobles" vår løype med løypene som går på isen over Elvåga. Vi er nå like ved vannet - men holder oss på land, nærmere bestemt på en vei fra 1960 som Vannverket bekostet fordi de demmet ned skiløypa og stien. Snart tar vi fatt på en bakke som fører oss opp til Øgårdsmosen.

Ved Høyås tar vi til venstre og nå går det unna i bakkene ned til Øgården. Men pass på - ikke kjør forbi løypekrysset! Vi skal nemlig til venstre igjen, og inn i scooterpreparerte spor.

Vi har Gudbrandsdalen framfor oss, og løypa gjennom dette området regnes som en av perlene i Østmarka. Sporet leder oss ut videre på Langvann, og etter en stund er vi tilbake i "åttetallets sentrum" - Smørhullet.

Nå har vi knapt tre kilometer igjen av turen, over Klokkerudmyrene - opp bakken fra Klokkerud og ned til Sandbakken. Her er det mat og drikke å få kjøpt, så hvorfor ikke ta seg en tur innom?

God tur!Edit

Slik reiser du til og fra Sandbakken

Nr Navn Fra Til Prepp Lengde i km
172 Sandbakken P - Askevann - Smørhullet Sandbakken Smørhullet 21.03.2018 3.7
170 Smørhullet - Petersbråtan Smørhullet Petersbråtan 02.01.2022 1.9
686 Petersbråtan - Øgården Petersbråtan Øgården 02.01.2022 2.6
695 Smørhullet - Langvann - Øgården Øgården Smørhullet 13.03.2019 3.4
287 Klokkerudmyrene - Smørhullet Smørhullet Klokkerudmyrene 02.01.2022 1.8
1448 Sandbakken P - Klokkerudmyrene Klokkerudmyrene Sandbakken 02.01.2022 0.7